Zero waste shawl

När man plötsligt får en kreativ idé är det alltid värt att följa den. Plötsligt stod jag o plockade upp en massa rester i bomull, hampa, lin och silke (vissa blandgarn) i olika färger. Grunden är olika färger i BC garn Alba GOTS (bomull) som jag har kvar efter ett annat projekt (se bild nedan) och därefter sommargarner med färger i liknande nyanser. Det kan bli nåt vårfint.

Garnet BC garn Alba Gots
BC garn: Alba GOTS

Kanske en Zero waste shawl – som namnet antyder är mönstret just för de där garnresterna man har och för kunna sticka tills att garnet är slut.

DesignKatrina i Zero waste shawl

Jag stickade med dubbelt garn. Ibland tog en av de två färgerna slut, så då tog jag nästa nyans på tur. Gick från ljust till mörkt. Hade tänkt använda mer vitt (som bilden nedan) men hade tillräckligt med andra garner så det vita får bli nåt annat en annan gång. För mer information kring val av garn, se min projektsida på Ravelry.

Så av en händelse har jag en vårsjal nu och betydligt mindre smårester i min stash – win-win på den!

Relaterat inlägg