Klänning som blev linne

Ibland har man en förvisso väldigt god idé, men nåt gör att stickningen inte fungerar.

Då finns det några val:

  • Repa upp
  • Maska av tidigare
  • Gör nåt annat av det

Jag började på en stickning i sommar med bambugarn som fanns i min stash. Tre färger i ränder är ju snyggt! När det är varmt ute är det rätt trevligt med en ”sval” stickning.

Tänkte att detta skulle bli en klänning till dottern. Jag började med en virkad del längst upp och övergick till ränder.

Linne av bambugarn stickad av DesignKatrina.se
Randigt linne i lila/rosa/naturfärgat.

Så tittade jag på denna stickning häromdan och kände – om dottern ska lyckas få på sig denna innan den är för liten måste den bli klar nu. Och bambugarn i all ära, det blir dock väldigt glatt/halt att sticka med och tillslut blir jag less. Så jag tog och maskade av. Det blev ingen klänning, det blev ett kort linne. Det får funka, det är väl inte så noga bara det blir nåt kul!

Mönster: eget hittepå

Garn: Go handmade Tencel Bamboo Fine samt Viking of Norway Bambino.

Om jag tänker att det är en skoj idé att sticka i bambu igen så bör jag då ta med ett garn som är stumt så det blir en bra balans! För det är alltid en bra idé att experimentera med olika material ihop.

Relaterat inlägg