En enkel kofta

Garn: Klara by Permin, 10 nystan i en härligt murrig brun- varmlila färg. Köpt på rea för längesen.
Mönster: koftan Naisen Neuletakki från Novita 1/2018 (tidning)

Knappar: 2 cm kokosknappar i en naturlig färg som funkar fint till färgen i koftan. Ibland har man tur att hitta något hemma som passar!

En enkel stickad kofta av DesignKatrina

Mönstret finns i en sticktidning jag har hemma, en enkel kofta med raglan. Jag har lagt till en liten enkel spetsdetalj på vardera kant framtill. Jag har också stickat kanterna samtidigt som koftan – förenkla och sticka allt i ett ville jag göra här.

Enkel kofta av DesignKatrina
Koftan testad under stickning.

Den är lite lätt oversized, men inte för mycket. Jag har inte blockat den än, det blir nog vartefter. Det känns inte så noga för denna modell o detta garn. Det ger sig med användning sen när hösten gör entré lite mera. Alla kan nog behöva en baskofta som funkar till det mesta!

Relaterat inlägg