Matira Tank Top

Mönster: Matira Tank Top av Noriko Ho
Garn: Hemp+Cotton+Modal från Onion knit.

Photo of Katrina in the Matira Tank top. Designer Noriko Ho. Testknitter DesignKatrina.


Jag såg en så fin top på sociala medier där designern letade efter teststickare inför en åter-publicering av mönstret. Det har tidigare blivit publicerat i en sticktidning och nu hade hon fått tillbaka rättigheterna till mönstret. Jag brukar inte teststicka utan tänka att jag köper mönstret sen. Men när man går hemma med en hjärntrötthet och stickning hjälper, varför inte? Hoppade därför på teststickningen.

Photo of Katrina in the Matira Tank top. Designer Noriko Ho. Testknitter DesignKatrina.


Nu har mönstret blivit återpublicerat på bl.a. Ravelry! (Det är på engelska, av en amerikansk stickdesigner.)

Photo of Katrina in the Matira Tank top. Designer Noriko Ho. Testknitter DesignKatrina.
Photo of Katrina in the Matira Tank top with a blazer, fits perfect with a blazer.


Egentligen är det tänkt att toppen ska ha två färger, en för toppen och en för kragen men jag såg direkt en helt vinröd version.
Det är rekommenderat att använda ett garn i växtfiber, så jag tog ett favoritgarn i hampa. Jag älskar visserligen typ alla garner från Onion knit och deras användning av växtfiber. En jättefin vinröd färg, så nöjd!

Photo of Katrina in the Matira Tank top. Designer Noriko Ho. Testknitter DesignKatrina.

Jag älskar designen och alla genomtänka detaljer på denna topp. Det fina är att det kan ju fungera lika bra på kontoret/jobbet eller när man ska klä upp sig lite som på en vanlig sommardag. Mångsidigt är bra.

Photo of Katrina in the Matira Tank top. Designer Noriko Ho. Testknitter DesignKatrina.


När man teststickar är det viktigt att gå igenom mönstret (ser det bra ut/ förstår jag/ är något oklart) och att sticka så som mönstret anger. Jag är annars himla bra på att ändra saker när jag stickar efter mönster, men här litade jag på processen helt. Det är också tack vare mönstret, det var väldigt pedagogikt och beskrivande i alla steg så man inte behöver fundera på varför man ska göra så. (Det är annars min mest återkommande fråga när jag försöker följa mönster).

Foton är tagna av min dotter och av mig.

Relaterat inlägg

Lämna ett svar