Regnbågspåsen/ Pridepåsen


Jag har stickat en påse i bomullsgarn. En tygpåse variant, kantig med handtag. Jag hade så fina färger så det blev en påse i regnbågsfärger eller pridefärger.

Information

Mått på påsen: 34 cm bred, 42 cm hög.

Garn: Emma Soft från Falkgarn (alternativt garn: annat bomullsgarn i fingerling weight)
Tygband: regnbågsfärgad från Panduro
Stickor: 3 mm
Stickfasthet: 25 m och ca 31,5 v = 10 cm.

Länk till beskrivningens Ravelrysida.


Mina förberedelser
Planen – ungefär en lika stor påse som en vanlig tygpåse, ungefär 34 cm bred och 42 cm hög. Jag planerade också för två omgångar regnbåge, vilket innebär 12 ränder × 3,5 cm hög per färg.

Stickad regnbågspåse pridepåse, copyright DesignKatrina.se 
Knitted Ranbowbag pridebag, copyright DesignKatrina.se
Använd inte bilderna utan lov!

Tekniker

Sökresultat

 Judy’s magic cast on    
I-cord kant   

Tips!
Sätt en markör  i början av varvet och i mitten av varvet. Detta för att lättare räkna ut var tygbanden ska sitta på vardera sida på slutet.


Så här gjorde jag:

Jag la upp 84+84 maskor per sida med Judy’s magic cast on = 168 maskor. (Den tekniken innebär att man lägger upp två sidor samtidigt.) Man kan även lägga upp 168 m med en vanlig uppläggning och sy ihop botten.

Stickad regnbågspåse. OBS copyright DesignKatrina.se
Dottern modellade med påsen.
Använd inte bilderna utan lov!


Hela arbetet stickas nerifrån och upp i slätstickning med en i-cord kant längst upp. Arbetet stickas i regnbågens färger nerifrån i 3,5 cm höga ränder: *lila, blå, grön, gul, orange, röd* 2 gånger, se även lista nedan.

  • Rand 1 och 7: lila
  • Rand 2 och 8: blå
  • Rand 3 och 9: grön
  • Rand 4 och 10: gul
  • Rand 5 och 11: orange
  • Rand 6 och 12: röd


Obs! Jag fick till 3,5 cm per rand på 11 varv. Tänk hellre på att få till 3,5 cm än exakt varvantal som mig. Om det innebär 10 eller 12 varv – kör på det! Bottenranden får ett varv extra då jag upplever att botten tar lite extra plats. Randen längst upp stickas med ett varv mindre då i-cord kanten stickas efter det. Se även lista nedan.

  • Rand 1 (lila): sticka totalt 12 v
  • Rand 2-11: sticka 11 v
  • Rand 12: sticka 10 v, sticka en i-cord kant med samma färg.

Avslutning

Fäst trådar. Det kan bli lite hål när man byter färg, men man kan överlappa lite på sista eller första maskan när man sticka eller när man fäster trådar.

Bandet

Det fina regnbågsfärgade tygbandet sydde jag fast på baksidan med röd tråd så det inte syns från framsidan. Det lättaste var att räkna antal maskor från markörerna på båda sidor (från tips längre upp) så att handtagen blir jämnt utplacerade. Jag mätte inte direkt, jag klippte ut två lika långa bitar som var lagom långa för våra ändamål.

Relaterat inlägg

Lämna ett svar