Tröstesjalen

Mönster: Tröstesjalen by Ina Touronen

Garn: Sierra Andina från Adriafil, 100% alpacka i en jättefin petrol färg.

Fotograf: dottern (mycket viktigt, hon hade paxat att fota denna gång och så duktig hon är!)

Tröstesjalen i petrol stickad av DesignKatrina

Den här sjalen påbörjades under en period av en rad misslyckade uppläggningar/ stickningar. Jag kände ”ska jag bara klara av att avsluta halvfärdiga projekt” vilket visserligen är bra men nåt nytt kan man vilja ha på stickorna ibland. Men en sjal ska jag väl ändå lyckas med?

Tröstesjalen i petrol stickad av DesignKatrina

Ett underbart alpackagarn i färgen petrol fanns i min stash, perfekt. Fick bara ta lite annat garn de sista varven (se bilden på sjalens kant ovan, viss nyansskillnad). Jag har stickat lite då och då, så den har tagit sin tid men det är helt okej. Det var lite varmt att sticka i alpacka vissa dar nu också men den blev klar häromdan.

Tröstesjalen i petrol stickad av DesignKatrina

Vad mycket fel jag har gjort! Jag har ofta glömt att minska var tredje varv. Jag har glömt att man i vissa sektioner i mönstret ska upprepa varv 3-8 och inte varv 1-8… hoppsan. Men vem bryr sig egentligen? Det är inte något som direkt syns och den är fin ändå. Stickning är ändå min ”superpower”.

Tröstesjalen i petrol stickad av DesignKatrina

Relaterat inlägg