Rauin Cardigan och Adventure Lines Tank

Jag har fortsatt sticka klart halvfärdiga stickningar i stickhögen. Näst på tur är faktiskt två plagg stickat av samma garn.
Garn: Maja by Permin, ett 100% bomullsgarn i ljust grön.

Rauin Cardigan knitted by DesignKatrina.


Stickning nr 1: Raiun Cardigan av Kirsten Johnston

Anmärkning: denna stickning tog ett år att färdigställa och då kraftigt modifierad. Den blev klar i mars i år. Ibland blir man less på stickningar så de blir liggande. Det var inget fel på mönstret egentligen, bara fel kombination av garn och mönster. När jag letade efter nåt halvfärdigt och hittade koftan och provade den såg jag något helt annat än innan (se bild ovan på testnings tillfället). Egentligen ska det vara en normallång kofta utan knappar och med trekvartsärmar, enligt mönstret. Det blev dock en omlott klänningskofta med korta ärmar, för det var det jag såg nu (se bild ovan på testnings tillfället).

Rauin Cardigan och Adventure Lines Tank knitted by DesignKatrina


Ändringar

  • Korta ärmar
  • I-cord avmaskning under byst med extra långa i-cord band att knyta koftan omlott med.
  • Avslutande mudd efter i-cord kanten (plockade upp maskor) och stickade omslag/hål för att dra igenom i-cord snodden.
Rauin Cardigan and Adventure Lines Tank knitted by DesignKatrina
Adventure Lines Tank på blockning stickadvav DesignKatrina

Stickning nr 2: Adventure Lines Tank av Camilla Berg

Anmärkning: jag ville göra nåt nytt av garnet som blev över från koftan ovanför, kanske något som går att kombinera ihop med koftan. Så jag stickade ett linne. Ett enkelt men snyggt linne med lite ”negative ease” (tight) tänkte jag. Nja… enkelt blev det inte precis – mönstret var inte kul att följa. Jag fastnade gång på gång och undrade vad designern egentligen menade. Det ska inte finnas olika tolkningsmöjligheter i stickmönster! Det ska stå hur man ska göra och det ska vara tydligt. Men jag fick till det tillslut, eller vad jag tror är rätt i alla fall.

Adventure Lines Tank knitted by DesignKatrina.
Adventure Lines Tank knitted by DesignKatrina

Ändringar:

  • Jag stickade i-cord kanter i hals och ärmhål samtidigt som resten av linnet. Istället för i efterhand plocka upp maskor och sticka i-cord kanter. Det innebär att det blev lite tightare halslinning, vilket inte alls gör något.
  • Jag gjorde även en liten ökning i sidorna längst ner så det inte skulle bli för tight just där. (Se bild nedan.)
Rauin Cardigan och Adventure Lines Tank stickad av DesignKatrina

Dessa två plagg blev jättefina ihop. Jag gillar det. PS. Jag blir inte brun om sommaren, är ständigt vit (eller ev. röd, sen vit), bara att gilla läget. Gillar ljusa kläder ändå.

Relaterat inlägg