Tomteluvan Iris

Till denna julen har jag pysslat ihop ett stickmönster på en helt ljuvlig och mjuk tomteluva i barnstorlek! Det är så dags när det är december att publicera mönstret och det gjorde jag i går kväll!

Foto: Sofia Eckerblad


Här finns mitt mönster på  Tomteluvan Iris. 
Nu i december har jag en provperiod för de som vill sticka mönstret gratis, 
så passa på!

Det finns två modeller på tomteluva i detta mönster: en traditionell och en med avsmalnad topp. Man börjar sticka mudden, som sen viks dubbel, och fortsätter med luvan ända upp till toppen. En garnboll på det och man är klar. 

Det har varit en rätt intensiv period nu med tomteluva-skapande så det känns skönt att släppa ut detta mönster i världen. Naturligtvis har jag stickat en egen till dottern, det sista jag gjorde.

Två modeller på mössan. Foto: Katrina E. Lidén (moi)

Garnet som används är Iris Alpakka från Rauma. Jag valde det garnet för det känns så juligt och mjukt. Det är 74% Suri Alpacka, 22 % ull och 4% nylon. Jag köpte garnet hos Garntua, som nu har rea på just detta garn. Det går åt mindre än 1 nystan /färg så man kan sticka flera mössor (beroende på storlek). Det finns tydlig beskrivning om hur mycket som går åt i varje färg. 

Storlekar: 0-4 mån, 6 mån – 2 år, 2 – 4 år, 4 – 10 år. 

Stickfasthet: 17 m och 26 varv med stickor nr 4,5 mm.
Läs mer om mönstret och ladda ner det.


De fina bilderna i studio är tagna av fotograf Sofia Eckerblad
Vill man fotas i mössorna så kan man göra det hos henne.
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”Tomteluvan Iris”

  1. Tack så mycket! Jag är nöjd och jag hoppas att jag får se nån fler sån här tomteluva under jul.
    Dottern blev förvisso fin i luvan, men jag värnar mycket om min familjs integritet och visar inte bilder på henne. Nån finns väl, med ansiktet bortvänt. Och nån i tidningen när hon fyllt år. Men det känns jätteviktigt med integriteten.
    Däremot behövde jag ju någon bild till mönstret och frågade fotografSofia om hon hade möjlighet att förgylla mönstret med foton från hennes studio. Och det gick bra! Tack för det!

Kommentarer är stängda.