Stickad mönstrad Väst

Min väst är äntligen klar!

Garn: Pisco (från Ingelise), naturvit samt mörkgrå.
Mönster: Allt om Handarbete nr 2, februari 2009. Se västens information här.
Strl: M/L
Stickor:
nr 4 och 3½.

Som jag har slitit och donat med denna väst!

Mönstret har jag förändrat en aning, för det första har jag gjort den randig istället, sen gjort den större i halsen. I övrigt har jag nästan i princip hållit mig till beskrivningen. Den har ett fint flätmönster som återkommer i hela tröjan förutom på muddarna. Jag älskade verkligen garnet!
För den som vill ha mönstret kan jag ordna det, det är bara att maila.

Nu har västen legat o sträckt till sig någon dag,
så det var dax att visa upp den.

Det tillhör ovanligheterna att jag visar min nuna i bloggen, men detta är ju ett sådant plagg, så då får jag vara så god att ställa mig framför kameran ordentligt. För övrigt en sådan här varm dag som det är idag, ska man ta på sig stickat då?? Det blev väldigt varmt! Nå, jag kan ha den kalla sommarkvällar och till hösten sen också.

Som ett äkta hemmagjort plagg så är det ju inte 100% perfekt, men jag är faktiskt riktigt stolt! Det är inte varje dag man sätter igång och stickar en hel lång tröja på 80 cm.
Nästa gång blir det inte en randig tröja – gisses vad många trådar att fästa!!

Jag har så många som 6 inlägg som behandlar detta ämne, denna väst (inklusive detta inlägg) och dem hittar man här: del 1, del 2, del 3, del 4, del 5 och del 6 (detta inlägg).

Ha en fortsatt skön söndag (och mors dag)!
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

4 svar på ”Stickad mönstrad Väst”

  1. Hej! Ang Pisco.. jag har också sett den i ett gammalt nr av stickmagasinet.. men nu verkar det inte som att det går att få tag på längre, har du information om vad man kan använda för garn istället? Med samma sammansättning, masktäthet etc? Vore mkt tacksam för din hjälp! (stickesekten@hotmail.com) Tack på förhand!!!

    Mvh Anna Isaksson

Kommentarer är stängda.