Randiga stickade sockar

Här kommer ett par stickade sockar,
av ett garn som randar sig självt!

Det är första gången jag använder sådant garn, så det var superkul! Det blev verkligen i färger jag tycker är retro, känns lite 70-tal. Jag blev lite less på min väst jag håller på med, så jag satte igång och gjorde sockar istället, omväxling förnöjer. Det var spännande att se hur färgerna växlar, och ett lagom projekt att slutföra när man ligger i förkylning.

Garn: Jubileumsgarn Multi
Stickor: 3 3/4 strumpstickor
Antal maskor: 50 st
Storlek: dam

Muddens mönster:
Ett enkelt mönster som min farmor lärde mig för många många år sen. Mönstret kan ju vändas så att lutningen blir åt andra hållet lika lätt.

Varv 1 – *2r, 2a, 2r, 2a* varvet ut.
Varv 2 – 1r, *2 a, 2 r, 2a, 2r* varvet ut.
Varv 3 – *2a, 2r, 2a, 2r* varvet ut.
Varv 4 – 1a, *2r, 2a, 2r, 2a* varvet ut.
Resterande varv, upprepa varv 1 – 4.

För att se alla sockar och strumpor jag har gjort,
kolla här!
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg