Happy Fox Mittens

Det är nåt visst med flerfärgsstickade små projekt! De är som en frisk fläkt! Just detta  har väntat i mer än ett halvår på att bli stickad, men man ska aldrig stressa på kreativitet. Jag stickade dessa vantar mestadels i September och det var just nu vantarna ville bli gjorda.

(Jag vill också tillägga att både Ravelry och Intagram är två av mina personliga inspirationskällor! Jag har aldrig haft så lång handarbets-kö eller lista, det är en ström av städigt fina mönster. Det var så dessa vantar kom på listan. Såå fina vantar!)

Mönster: Happy Fox Mittens av PlaySweetMusic Design (@playsweetmusic)
På nåt vis kom jag inte in i mönstret förrän på vante nr 2, fick titta på rävarna i diagrammet hela tiden. Men ibland är man lite trött i huvudet, det var säkert inget tokigt på mönstret. Jag kom ju in i det tillslut!

Garn: Llama Silk från Järbo Garn. 
Det fanns fler anledningar till varför jag valde det garnet.
(Det är alltid intressant med tankeprocessen, tycker jag i alla fall. Risk för lång utläggning, orkar du inte läsa alltför långa blogginlägg så hoppa till slutet, vettja!)
1. Det garn som användes i mönstret är 100% ull och även om jag vill prova det så finns en överhängande risk för allergi.
2. Jag hade tre av fyra nystan hemma (efter en garnvinst och en stickad mössa)
3. Den mustigare o mörka färgen tilltalar mig.
4. Då mönstret är one-size och jag ville ha lite smalare vantar så passar det bra med lite smalare garn.
5. Det blir också väldigt mjuka vantar, älskar både Llamagarn och Silkesgarn.

Detta garn är också väldigt elastisk så en ordentlig blockning är på sin plats. Därför köpte jag de ”nya” vantblockarna och det behövdes verkligen! Det blev jättestor skillnad. Så jag är glad att jag köpte ordentliga blockare (om nån vill veta så är det Fröken Fyrkant som tillverkar dem. Jag är inte sponsrad).

Jag har inte använt dem ordentligt än, ”värmen” ville visst komma förbi på en visit.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Happy Fox Mittens”

  1. Jag gillar rävar, så jag tycker att vantarna är jättesöta:) Dom mustiga färgerna passar ypperligt till mönstret!

    Silkegarn är som du skriver elastiskt när det är stickat. Men det är lika varmt och skönt som ull, så dom kommer att värma gott när kylan väl kommer:)

Kommentarer är stängda.