Mönster: Diagonal filt

Skapa är kul! Här är en filt som jag har skapat mönster på i samarbete med FalkgarnMan stickar på diagonalen, börjar på en kant och avslutar på kanten på andra sidan. Det är en enkel stickning där man behöver kunna öka och minska maskor och rätstickning. 

Till det är det så snyggt att använda ett självrandande garn, så jag använder Tone från Falkgarn. Det finns en stor anledning till varför jag valde Tone –  det handlar om stickfasthet och balansen mellan maskor och varv. Här får man till 90 graders vinkel/ sidor som är helt raka när man börjar från en kant. Det är det man vill åt när man stickar en diagonal filt. Men jag har redan gjort jobbet så man slipper leta garn som passar!

Mönstret är gjord i one size, men man kan sticka större genom att lägga till fler nystan, eller mindre förstås.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Mönster: Diagonal filt”

  1. Att sticka sjalar på skrådden är ju populärt nu, och det här är ju en liknande variant på samma tema – fast en filt.

    Snedränderna tillför verkligen någonting. På det hela taget en gullig filt:)

Kommentarer är stängda.