Garnrester och små projekt

Jag har och får rester av garn på 1/2- 2 nystan – eller så har jag köpt ett enskilt nystan av en färg ”för att testa” och sen blir det inget mera av det. Alla dessa smånystan i olika färger, material och tillverkare bara ligger. Detta året har jag försökt sticka upp såna nystan, när idén kommer till mig. Och det är så himla kul att kunna kombinera ihop garner i samma tjocklek och material tillsammans! Det känns bra att kunna sticka upp dessa nystan. Lite i taget.

Denna gång samlade jag ihop bomullsgarner och bomullsblandningar i storlek Worsted weight (d.v.s. tjockare bomullsgarner) och har stickat några mindre projekt av dem.

Never Not Gnoming- tomte

Stora tomten

Mönstret ”Never Not Gnoming har tomtar i tre storlekar, när man stickar i grövre garn så blir det desto större tomte. Den här goa tomten fick en rostorange luva, mörkblå kropp och rostorange botten. Vitt skägg o en liten näsa. Jag fyllde tomten med stoppning i polyester och ihopsamlade garnstumpar i botten (vilket gav stabilitet). Jag valde bort ärmarna, såg en bild utan ärmar och tyckte det blev så fint!

Disktrasa i naturvit och orange

Disktrasor

Jag fick lite rostorange garn över efter tomten, som skulle bli fint till det naturvita bomullslin-garnet. Så jag stickade en disktrasa! Och sen en till naturvit. Enkelt och fint.

Två disktrasor

Garner jag använt:

  • Lina från Järbo Garn (naturvit) som är bomull-lin.
  • Baby cotton från Ice Yarns (rostorange) i bomull.
  • Julie från Falkgarn (mörkblå) i bomull
  • Soft cotton från Järbo Garn (vit) i bomull

Relaterat inlägg