Julens stickningar

Koftan i dec 2020

Fjärde advent och läge att ha påbörjat sina julstickningar! Jag fortsätter min ”misson” att sticka upp garner.

Stickning 1: Lily cardigan av Marianne Skatten

Jag har fått ett mönster under året på en underbar flerfärgsstickad kofta! Det passar perfekt att använda alla mina rester i alpacka (fingerling weight)! Jag har köpt till det vinröda (mini alpacka) för att jag behövde så mycket. Annars har jag utgått från färger jag har hemma. Så det blir grönt och vinrött till en början. Sen kommer fler färger senare!

Det kommer ta ett tag med 30 m = 10 cm stickfasthet i mönstret – men vackert!

Stickning 2: Mindful shawl av Matilda Kruse/ organicknitters

Rester i DK vikt: merino, bomull/merino, bambu/bland och lite annat smått och gott kommer att bli en sjal till dottern. Jag har redan gått igenom ett gäng färger och nu blir det lite mer rosa/vitt. Jag stickar till färgerna tar slut helt enkelt! Vi får se hur det blir. Kanske gör en till mig med i restgarner jag har i DK-weight i alpacka/ull – vi får se framöver.

Relaterat inlägg