En påbörjad filt

Nu var det ett tag sen jag bloggade. Det har varit lite mycket överlag den sista tiden och jag har också behövt tänka lite på vad jag ska starta upp för stickning/ar. Dessutom har jag stickat på en dubbelstickad present.
Jag har påbörjat en stickning, det är en som jag tänkt göra sen i höstas. Men då tänkte jag att det är ett bra vår-sommar projekt. Nu är vi här, det är vår och det är ett bra tillfälle!

Jag pratar om regnbågsfilten som jag ska sticka till dottern. Jag provade att virka en förut, men det funkar inte att virka. Så det här är mitt andra försök till en regnbågsfilt och jag har lite bättre förutsättningar:
* Jag stickar filten denna gången. Mycket bättre.
* Jag använder bomullsgarn, som kommer funka bättre. Det är svalare (= inga värmeutslag) och det blir lättare.
* Garnet har jag fått (i utbyte mot stickmönster), det är Emma och Emma Soft från Falkgarn.

Jag och dottern har kommit överens om färgerna, det blir 14 st! Också om hur den ska se ut. Hon har en sån tydlig bild och min egen idé röstades ner. Så nu kör vi 14 st breda ränder. Det blir jättefint!

Bredden är på strax över 100 cm, så det kommer ta ett tag att sticka. Men när man byter färg efter 3 rutors höjd så händer det något hela tiden! Jag har kommit fram till den tredje färgen  (ljusorange). Den sista bilden är en mörk kvällsbild, så får det bli den här gången, men tro inte att det är sista gången jag skriver om denna filt!
Jag kallar den för Regnbågsfilten Delux, för det är så många fler färger. Extra allt!
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”En påbörjad filt”

  1. Vilket ambitiöst projekt! Stort och många färger, det låter som ett projekt som kommer att vara länge:)

    Du är bra på att förverkliga din dotters idéer både stilmässigt och symässigt, och det brukar bli fint. Får man fråga hur gammal hon är?:)

  2. Hon är 4,5 år och vet redan hur hon vill ha det! Tydlig med vilka kläder hon vill ha på sig, osv.

Kommentarer är stängda.