The Cobblers Cowl

Mönster: The Cobblers Cowl av Winters Weather Knits
Garn: SW Merino DK från Fidley DyeworkI våras såg jag en så fin halstub på Instagram och jag kände direkt att den måste jag göra! Köpte mönstret på en gång och fick 20% på garnet som hör till. Så då tänkte jag att det är klart lyxigt och fint med ett handfärgat garn. Så jag frågade efter ett mörkgrönt garn, hon färgade upp det och jag beställde två härvor från Kanada!

Det har dröjt ända tills nu i Augusti som jag kom igång, då tog det bara runt 4 dar så var den klar! Garnet är oerhört lättstickat, ett merinogarn som är väldigt mjukt.

Jag provade att sticka på stickor 3,5 mm men det blev lite stumt så jag gick upp på 4 mm. Då fick jag till lite lösare stickfasthet än mönstret, jag tycker inte att det gör någonting. Jag stickade storlek M och fick ändå till en perfekt passform.

Många halstuber är lite stora, men får vika till dem för att skydda halsen. Det behöver jag inte göra med den här, man minskar maskor så det blir smalare närmast halsen. Smart, tycker jag!

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”The Cobblers Cowl”

  1. Jag gillar precis som du när halstuben smalnar av upptill, eftersom det gör att överdelen inte faller ner.

    Det är lyxigt med sandfärgat garn. Färgerna är verkligen fina. Den gröna färgen lyser verkligen.

    Snyggt mönster där nederdelen speglar den övre halvan. Lyfta maskor blir verkligen snyggt stickade i zickzackmönster:)

    Lagom uppvärmning inför kallare väderlek:)

Kommentarer är stängda.