Ett babyset

Mönster ”body”: Fred från Soolorado Stickdesign/ Sanna Mård Castman
Mössa och leksak: eget hittepå
Garn: Tilda Eco Bomull från Svarta Fåret, i färgerna beige och korall.
Knappar: reaknappar från Jofotex.

Jag har stickat ett babyset med en typ body med ben (vet inte vad det kallas), en mössa och en babyleksak/lappleksak. Det är till kompisar till oss som ska få barn när som helst.

Jag hade svårt att få till rätt stickfasthet, vad jag testade och testade! Jag skulle få till 26 m/10 cm. Provade stickor 3 mm när mönstret rekommenderade 3,5 mm. Det blev för löst, testade 2,75 mm och 2,25 mm, osv. Jag landade på 2 mm som hamnade närmast, 28 m/10 cm. Det är svårt ibland!

Jag har gjort lite förändringar på bodyn.
– Öppning i skrevet för lättare blöjbyte med mudd och tryckknappar. Funderade på vilken mudd jag skulle ha överst, men då jag har gjort den minsta storleken så blev det framsidan överst. Om jag gjort större, krypålder, hade jag gjort tvärtom, baksidan överst.
– Ränder på hela bodyn och stickade runt där jag kunde.
– Jag behövde också repa upp ärmarna för att de blev för tighta. Jag hade ju annan stickfasthet. Så jag fick göra om ärmarna. Det var lite pyssel med den!

Mössan
Sen stickade jag också en liten matchande randig mössa, eget påhitt, enklast möjliga. Jag visste ju redan vad jag hade för stickfasthet så då är det lätt att räkna ut antal maskor för en nyfödd. (30 cm * 2,8 maskor/cm.) Lite anpassning i antal maskor för att få till rätt sorts mudd som body-mönstret.

Leksak
Av resterna som blev över så dubbelstickade jag en randig fyrkant och dekorerade kanterna med olika spännande varianter. Flätor och knutar och virkning. Det jag kom på efter hand.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Ett babyset”

  1. Babykläder är alltid gulliga:) Kul med leksaken som du gjorde:)

    Det där med stickfastheten är verkligen inte lätt alla gånger. Själv stickar jag hårt, så jag har snarare motsatt problem. Ibland får man verkligen prova sig fram för att det skall bli rätt:)

Kommentarer är stängda.