Water for the elephant sockar

Hur var det nu att fokusera på att få sommartoppen klar? Nåväl, nu har jag fått mina Water for the Elephant sockar klara i alla fall!

Garn: Jawoll från Lang yarns (det vita) och  Crazy Zauberball från Schoppel.

Det gick åt mindre än ett nystan vardera… det kan bli väldigt mycket sockar med andra ord!

Det enda trista är att Crazy Zauberball släppte väldigt mycket blåfärg när jag handtvättade dem. Vet inte riktigt vad jag kan göra åt det, men de är fina ändå.

MönsterWater for the Elephant på Ravelry.

Det var ett välarbetat mycket vackert mönster. Det jag fastnade för i det här mönstret var att flerfärgspartiet var över hela sockan och inte bara skaftet. Det är ju ändå foten man ser mest. Det gäller också att komma ihåg vilket varv man stickat på mönstret och jag gillar när det är lite pyssligt! Hälen var en ”vanlig häl” som jag lärt mig sticka, men med patentstickning för bättre hållbarhet.

Jag fick ju fel stickfasthet och valde att sticka vidare ändå men göra dem mindre, ca strl 36. Så jag ska sticka ett par nya till mig så småningom! Men då kanske jag testar den andra färgen zauberball som jag har hemma, och se om den färgen släpper nån färg.

Jag är väldigt nöjd, det var en väldigt rolig stickning! Mitt första par flerfärgsstickade sockar. Inte det sista paret!

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg