Halvvantar med struktur

Halvvantar i garnet Piggelin
Med hjälp av en stickbok hittade jag åt ett intressant, lite grafisk struktur /mönsterstickning som man gör med hjälp av lyfta maskor under två varv och garnet framför arbetet. Spännande och det blev jättefint på ett par halvvantar. Jag tror jag hittade strukturen i Stora Boken om Stickning (en bok värd valutan).
Bilden ovan är tagen mot en klarblå himmel. Det ser himmelskt ut.
Jag hade ju kunnat komma ihåg hur många maskor jag använde, men det gör jag naturligtvis inte. Ungefär 40-44 maskor säkert. Jag har ganska smala händer. Jag har som vanligt gjort tumkil, väldigt enkelt och min favorit-tumme.
Det blev en virkad kant efter jag hade stickat klart, jag tyckte det behövdes. Resultatet blev gulligt och annorlunda! Det är kul att prova lite nya strukturer man hittar i böcker o tidningar.
Garnet Piggelin finns i otaliga färger, detta turkos-petrol råkade jag ha hemma och är förövrigt väldigt kompatibel med mig. Man kan inte få för få halv-vantar, ett för varje tillfälle!
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

4 svar på ”Halvvantar med struktur”

 1. Hej!
  Jättefina saker du gör! Har följ din handarbetsblogg ett tag, men min dator får fnatt ibland av alla fina bilder, tyvärr. Jag har nyligen börjat sticka lite igen efter många års uppehåll, men bara enkla saker. Blir mycket inspirerad av dina inlägg. Vi bor tydligen också i samma stad.
  Känner du till något stickcafe´i stan där man kan få lite hjälp med sina stickalster.
  MVH/ Carina

 2. Tack så mycket för kommentarerna. 🙂
  Carina: vad kul att du blir inspirerad, det är vad jag försöker sträva efter. Trevligt att vi bor i samma stad också!
  Stickcafé finns tyvärr bara på dagtid (att man ska behöva jobba på dagarna, attans!) De skriver på Sticka!:s hemsida: "Hemstickan
  Hemstickan träffas på café Vetekorneti Norrköping, måndagar och torsdagar mellan klockan 13.30 och 17.00. Se även kalendern för aktuella träffar. Alla är välkomna!"
  Kolla även in här för mer info: http://www.sticka.org/sv/lokalforeningar/lokalforeningar_kontakt/?omrade=%D6sterg%F6tland

  Annars är du intresserad så kan vi gärna ses, hör av dig isf.

 3. Hej igen Katrina!

  Tack för all info om stickträffar på Vetekornet.
  Ja, det kunde vara kul att träffas framöver och prata garn och mönster 🙂
  Nu är det ju semestertider dock och jag reser bort i morgon och blir borta ett tag.

  Vi hörs!
  /Carina

Kommentarer är stängda.