Passionsstickning

Påskhelgen är till ända och det är dags att visa resultatet av mysteriestickningen Passionsstickning! Jag har jobbat med mönstret ett bra tag så det är alltid skönt att få det publicerat.

Mönstret är indelat i tre delar och publicerades nu under påskhelgen på Stickas! hemsida. Det är en halskrage som går i vårens, påskens, passionens tecken. Stickas nerifrån och upp. Hela kragen är dessutom spetsstickad, det känns som ett tydligt vårtecken. 
Del 1 heter Äggdekorationer – ganska bildligt när man ser på motivet. 
Del 2 heter Tulpaner och jag försökt återge formen av tulpaner utan att krångla till mönstret.
Del 3 heter Ax, ett annat tydligt vårtecken när grödorna börjar växa på åkrarna. 
Början och slutet kan man själv välja utformningen på. Jag har en uppvikt kant, det går också att sticka en uddkant eller I-cord. 

Jag har lagt upp mönstret Ravelry för den som vill länka sitt projekt till mönstret!


Jag har faktiskt längtat efter att använda kragen och nu kan jag faktiskt det! Fast inte när det varit så varmt och härligt som i påskhelgen förstås. Det kommer säkerligen dagar då jag kan använda kragen framöver. Det har varit väldigt kul att jobba med detta mönster och väldigt mycket provstickande av potentiella motiv och versioner. 
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg