Tredelad klänning

I helgen har jag sytt en klänning till lillan. Som vanligt så klippte jag ut tyget för flera veckor sen.

Jag har använt tre tyger. Det vita tyget med hjärtan är ett resttyg som jag ville använda upp till nåt kul! Då köpte jag till det ljuslila prickiga tyget och det svarta prickiga tyget (som matchar vissa hjärtan). Jag hade tänkt sy tröjor med hjärtetyget till ärmar. Så när min mor var på besök föreslog hon att jag kunde göra en klänning med nederdel av resttyget. Här är nu resultatet!

Mönster kommer från ett nummer av sytidningen OttobreDesign, men jag ändrade ärmarna (från puff-ärmar till vanliga ärmar) och ryggen (från ”urringning” i ryggen till högre rygg med tryckknappar). Det blev bättre med mina ändringar!

Bild från tidningen.

Den övre volangen (med hjärtan) har olika längd på höger o vänster sida, det var en gullig touch på mönstret.

Jag vet inte om det hade blivit ännu bättre med bara två tyger istället för tre, men jag tycker att det blev sött!

Baksidan med tryckknappar.
Efter att jag sytt klänningen så räcker faktiskt resttyget med hjärtan till åtminstonde två korta ärmar, så det blir en prickig tröja med hjärteärmar så småningom. Så då blir min ursprungstanke realitet också!
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg