Restgarnssjal

Efter de halva vantarna av restgarner så blev jag sugen på att sticka upp resterna. Det blev en sjal i enkel stil med ränder eller block av olika restgarnsfärger. Det var faktiskt himla kul från start till mål!

Restgarnssjal stickad av DesignKatrina
Två bilder i ett
Bild 1: på sjalen liggandes på en soffa
Bild 2: där jag har sjalen på mig.

Garn: garnrester i mestadels i diverse merinogarner i DK-vikt.

Mönster: eget hittepå enklaste möjliga; räta maskor och öka en maska/ 4:e varv. Mer info om exakt hur, kika på (sjalens) projektsida på Ravelry. Med ränder o block av färger har jag gått på känn, vad som känns rätt att kombinera just då.

Det är en väldigt trevlig känsla att faktiskt kunna använda upp ”slattarna” som blev över från någon stickning till någonting högst användbart.

Relaterat inlägg