På stickorna oktober 2022

I detta inlägg kommer jag att beskriva vad jag har för pågående stickningar just nu!

  1. Kofta i lin och merino-silke. Fick ett lingarn – Järbo Lin i underbar indigoblå färg – för något år sedan som jag försökt sticka lite olika saker med. När jag känt att det inte blir som jag tänkt så har jag köpt till ett garn att ha tillsammans – det blev Silky Singles från Fru Valborg i en midnattsblå-grå färg. Det är handfärgat. Gissa om det blir snyggt ihop! Jag stickar en kofta uppifrån och ner, utifrån boken The Knitter’s Handy Book of Top-Down Sweaters av Ann Budd. Jag har också delar av mönstret Be Mine cardigan samt strukturen har jag tagit från Hitofude Cardigan. Många bäckar små, det blir nog bra!
  2. Gryten damjacka i Ull-Alpakka. Detta underbara garn har också fått vänta i något år på mig, men jag måste säga att det är en stor fröjd att sticka med! Så följsamt och mjukt! Mönstret har fått vänta längre – direkt när det publicerades visste jag att jag måste göra den! Det är en friluftskofta/jacka som egentligen stickas i ull, men jag kör ull/alpacka så jag tål det. Den har långa ärmar med hål för tummar, går över rumpan och har krage för halsen. Plus dragkedja. Nu är den på gång, det känns jättebra. Intressant att man börjar med ärmarna!
  3. Sjal-krage: Jag stickade en mössa i garnet Kris för ett tag sen och blev betagen av reslutatet och garnet. Så nu försöker jag sticka en sjal-krage av samma garn. Jag är dock osäker på om jag tycker att det blir bra, så jag ska fundera lite.
  4. Fergus’ socks: Min ta-med stickning. Ja, det är väl alltid trevligt. Garnet är självrandande och i exakt mina färger.

Ibland har man ”bara” 2 stickningar igång, just nu är det lite mera! Har alltid så mycket man vill sticka, sen inte alltid så mycket tid. Dottern vill också ha en Gryten, så jag ska försöka få till en barnvariant lite senare i ett cerise merinogarn. Men först måste jag sticka min så jag vet hur jag kan göra.

Relaterat inlägg