Cheeky hat nr 3

Du läste titeln rätt, jag har faktiskt stickat ett mönster flera gånger. Inte vanligt, men det förekommer. Varför det inte händer fler gånger är dock en väldigt bra fråga. Kanske för att det kommer en ständig ström av vackra designs och stickböcker och det blir mycket att välja mellan. Tidigare lovade jag dottern en Cheeky hat och då får man också leverera. (Jag är glad så länge önskemål om handarbetade plagg varar.)

Mönster: Cheeky hat av Matilda Kruse/ organicknitters. I vuxen-storlek ska tilläggas, det finns barnstorlekar i mönstret men det var för smått för användaren. Denna gång stickade jag uppifrån och ner, jag följde mönstret ”baklänges”. Detta för att jag var osäker på om garnet jag tog fram skulle räcka. Det blev lite snyggare såhär tillockmed, tycker jag.

Garn: Sterk från Du store alpakka ifrån stashen. När man tar vad man har, kan det bli rätt färgglatt ibland. Cerise-lila-rosa mössa till en färgglad tjej. Det är en basmössa för lite kallare dagar då det är alpacka/merino i garnet, kanske används mer nästa vinter för nu går det mot vår.

Relaterat inlägg