Gryten Damkofta

Visst är det märkligt att jag blir klar med vinterkläder till sommaren och sommarkläder på vintern? Men det får helt enkelt ta den tid det tar. Nu har jag blivit klar med min ”Gryten damjacka” som jag stickat på under ca 8 månader.

Gryten damjacka i mossgrönt, stickad av DesignKatrina. Copyright Katrina Eriksson Lidén.
Koftan ihopvikt

Mönster: Gryten damjacka med dragkedja (92687) i mönsterhäftet Vildmark från Järbo Garn.

Gryten damjacka i mossgrönt, stickad av DesignKatrina. Copyright Katrina Eriksson Lidén.

Direkt när mönstret kom för några år sen ville jag verkligen sticka den. Jag gillar stilen; allt från tumhålen, i-cord kanterna, att den är längre bak än fram (varmt om rumpan), strukturen, kragen, dragkedja, ja allt! Fullpott. Jag såg mig själv i denna kofta vandrandes i skogen en sen höst, med friluftsbyxor och kängor (komplett skogslook). Idag får ni ha överseende med att jag har en sommarklänning till koftan, sånt som händer när man blir klar i maj och det är varmt.

Gryten damjacka i mossgrönt, stickad av DesignKatrina. Copyright Katrina Eriksson Lidén.

Material:

Garn: Alpakka Ull från Sandnes garn

Jag valde ett alternativt garn från vad mönstret anger (p.g.a. ullallergi) så det blev ett alpackagarn istället. Grönt såklart, mossgrönt.

Gryten damjacka i mossgrönt, stickad av DesignKatrina. Copyright Katrina Eriksson Lidén.

Jag inhandlade en tvåvägs-dragkedja till denna kofta, tänkte att det kan ju vara kul. Hittade faktiskt en mossgrön dragkedja dessutom, precis som garnet.

Gryten damjacka i mossgrönt, stickad av DesignKatrina. Copyright Katrina Eriksson Lidén.

Kommentarer:

Jag är nöjd i det stora hela. Även om jag valde en mindre storlek än rekommenderat (mönstret är lite oversized) så blev det ändå lite stort. Speciellt i ryggen. Det här är ju ett riktigt ut-i-skogen plagg så vad gör väl det egentligen!

Gryten damjacka i mossgrönt, stickad av DesignKatrina. Copyright Katrina Eriksson Lidén.

Nu får detta plagg vänta i minst 4 månader innan jag tar fram den, vad jag kommer längta! (Om det inte kommer några superkalla sommarkvällar förstås.) Den är superskön att ha på sig och jag älskar längden.

Relaterat inlägg