Basic is the new black; enkel stickning

När det går troll i livet så går det troll i stickningen. Jag har lärt mig att det är de där enklaste stickningarna som funkar just nu. Enkla sjalar, mössor och sockor exempelvis – såna saker som går mer på rutin. Rätstickning eller slätstickning funkar bäst. Jag kommer tillbaka i fas nångång med livet, det tar bara lite tid. Så ”basic is the new black” för mig. Jag har slutfört några sådana små projekt under början av året.

Liten sjal

Mönster: Sophie scarf av Petite knit

Garn, två garner tillsammans:

  • Ellen by Permin (ull och bomull), använde ca 200 meter.
  • Nornir från Nyansera (handfärgat ull och silke), använde ca 200 meter.

Kommentar: Mönstret är enkelt. I-cord kanter och rätstickning. Ökning/ minskning är jämnt placerade – jag behövde använda en stickmarkör för att komma ihåg att öka/ minska dock.

Sockor med ränder

Mönster: Scrappy socks av Twin Stitches design.

Garn: Manduzanas Sock från garnadventskalendern 2023. Använde ca 60 gram.

Kommentar: Ett glädjeämne mitt i allt jobbigt var att öppna en lucka varje decemberdag med en liten härva (20 gr) garn i ny färg. Det var precis vad jag behövde då. Dottern tyckte detsamma och ”paxade” 6 färger till ett par sockor. Har stickat detta mönster förut så det gick på rutin, dock med lite färre maskor för att passa barnfötter. Tycker mycket om dessa sockor och färgerna hon valde.

Mössa

Mönster: Cheeky hat av Matilda Kruse

Garn: Sunday från Sandnes garn. Använde under 1 nystan.

Kommentar: detta mönster är det jag gjort allra flest gånger. Verkligen ett mönster som går på rutin. Man ska dock inte underskatta Svart garn. Varför svart? Jo, det var färgen som dottern vill ha. Det var ett elände att se vad jag gjorde och hela mössan är ribbad = blev mycket att sticka om hela tiden. Den blev klar tillslut i alla fall. Mönstret återkommer jag säkert till igen men inte med svart garn.

Relaterat inlägg