Årskrönika 2018

Det är alltid svårt att sammanfatta ett helt år och likväl försöker jag alltid sammanfatta handarbetsåret.

Jag har två projekt som följer med in i nya året:
Regnbågsfilten i bomullsgarn som jag stickar på då och då, är inne på färg nummer 4.
Jeansgenser som jag delvis ska sticka om. Här och här finns blogginlägg om tröjan.
2018 har mest handlat om mindre projekt. Sockor, vantar, mössor, nån halsmojäng, stickat till barn (som ju automatiskt klassas som smått än så länge), osv.

Oktober 2018: Happy Fox Mittens

Det roligaste som jag stickat under året är (generellt sett) flerfärgsstickning, vilket det har blivit en hel del av under året. Jag har stickat till familjen, släkten, några vänner, mig själv – det jag känt för. Då är det kul.

Jag har också försökt sticka från Stash så mycket som möjligt och det kommer jag att fortsätta med.

Årets utmaning var ett av årets stora projekt, nämligen Wiola cardigan! Att flerfärgssticka en hel kofta kändes lite galet men det gick! Och inte bara det, det var jättekul!

Mönster. 
Jag har även lyckats få till 7 mönster iår, alla för Falkgarn. En av mina favoriter är Karamell Barnmössan, just för att den var så rolig, färgglad, användbar, sitter kvar på huvudet och är välanvänd av barnet.

Årets syutmaning var helt klart att sy jackor! Det var stundvis svårt och pilligt men jag fick till det till slut. Jag har nästan inte sytt sen jag började studera, antagligen mest för att jag gjorde om sybordet till studiehörna. Men också för tidsbrist.


Undrar vad utmaningen blir för år 2019? Vad som kommer hända i detta nästa handarbetsår? Årsskiftet är en övergång på flera sätt, man vet inte vad som skapas under det nya året och jag som brukar ha mycket på gång har oftast lite mindre igång vid årsskiftet.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

3 svar på ”Årskrönika 2018”

  1. Det kan vara svårt att sammanfatta ett helt års arbete på några korta rader, och med några få bilder. Men man fick ändå en god uppfattning om att du varit väldigt flitig under året som gått:)

Kommentarer är stängda.