Fina stunder

Häromdan var jag ute i skogsdungen o gick med barnvagnen när lillan skulle sova. Det var helt ljuvligt, hösten börjar komma. Löven börjar ändra färg och det känns friskt i luften. Vad jag tycker om de stunderna! Det är inte varje dag man kan eller orkar gå ut med vagnen vid lunchtid. Vi har ju jobb o vardag, men på helgen kan man få till det vid fint väder! Det är mysigt.

Jag är en sån som cyklar/går till jobbet varje dag. Nu börjar det bli lite kyligare på mornarna och enbart cykelhjälm och pannband blir kallt! Jag behöver en tunn cykelmössa – och ingen stickad sådan för det blåser igenom när man cyklar. Jag kollade in mitt tygförråd och hittade ett randigt trikåtyg som jag kan tänka mig att ha. Det var inte så mycket tyg kvar, tyget är en stuvbit jag köpte för många år sen. Jag fick improvisera ihop till en mössa och det funkar! Nu fryser jag inte längre om huvudet på morgonen.

Man kan ha den som en hängmössa också.

Jag har mer sytt att visa. Jag har sytt lite då och då under den senaste månaden, men har inte hunnit visa det. Jag hinner o kan inte sy så mycket i taget, kanske ett barnplagg sen vill kanske lillan ha uppmärksamhet eller så blir jag trött av ljudet från symaskinen. Jag har hörselproppar, men har man tinnitus så blir det jobbigt med ljud. Alltså blir det lite då o då. Jag går runt o tänker på allt jag vill sy hela tiden, så nog ligger min kreativitet på syfronten just nu!

Muddbyxor!
Först ett par i ett riktigt häftigt blixt-tyg jag såg och som påminner i färgen om lillans mössa som hon passar bra i. Byxorna blev hur coola som helst! Kul! Det skulle passa att sy leggings i det tyget… vi får se.

Sen ett par mörklila byxor med stjärnor i ett tyg som jag fick i present! De blev fina, kanske lite för långa just nu. Men barn växer ju!

Body!
Oj vad jag gillar den här bodyn. Lillan passar så bra i den. Tyget är gult med smiley-gubbar på. Måste göra nån tröja i detta tyg också. Detta är ett nytt mönster jag provat.

Tröjor!
Har även provat ett nytt tröjmönster. 
Först en kortärmad tröja med tyg som blev över från klänningen!

Sen en långärmad tröja med djurmotiv och hjärtan på ärmarna! Allt går i turkos-petrol-färger. Det är alltså två tyg som jag tycker passar bra ihop. Den passar fint, fast ärmarna är för långa. Till nästa tröja ska jag förkorta ärmarna o sätta längre mudd. Mudden kan man ju vika in lite snyggare.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg