Småstickat: pads och cowl

Emellan de långa stickprojeken behövs alltid korta sådana som går fort. Just nu har jag bara såna stickningar som är stora eller känns stora. Så lite smått kommer här!

Rensade hobbyhörnan för ett tag sen och hittade ett gammalt bomullsgarn som verkligen är supermjukt. Testade att sticka några ”pads”/ bomullsrondeller för sminkborttagning eller tvätta ansiktet. Det var ju riktigt roligt!

Jag började i mitten o ökade på varje varv: la upp 5 maskor.

  • Varv 1: *1 rm, ö1m* upprepa fem gånger = 10 m
  • Varv 2: *1 rm, ö1m, 1 rm* upprepa fem gånger = 15 m
  • Varv 3: *1 rm, ö1m, 2 rm* upprepa fem gånger = 20 m
  • Varv 4: *1 rm, ö1m, 3 rm* upprepa fem gånger = 25 m

Jag fortsatte öka såhär till jag hade 12 m per sektion (12*5 maskor). Jag avslutade med en i-cord kant om 3 maskor som löper hela vägen runt.

Det går även att börja med 4 eller 6 maskor också, då får man 4 eller 6 sektioner. Vill man kan man sätta stickmarkörer efter varje sektion.

Tvättlapp av bomullsgarn.

Förutom dessa små pads stickade jag en större till att kunna tvätta sig med efter önskemål. Sen tog garnet slut.

Lila halstub

En annan liten stickning jag gjort är en halstub eller cowl som de heter på engelska. Dottern har pratat om detta sedan i våras när hon/vi köpte ett lila fluffigt syntetgarn att pyssla med. Nu är det inte kul med syntetgarn men vad gör man inte för henne. Ett nystan om 100 gram ger 67 meter (vilket betyder att det är ett tjockt garn). Jag använde stickor 12 mm (jättestora stickor) och la upp 40 maskor (jag höftade antalet). Stickade runt i slätstickning tills garnet tog slut, det gick fort! Ännu ett snabbt projekt, dottern är nöjd o då är jag också nöjd!

Nu får jag återgå till mina andra större stickningar. De är:

  • Ett linne i dubbelt garn (bomull-nässla + lama-silk) som blir supermjuk. Nu är det bara att mata på med meter och det brukar vara i det skedet jag gör annat emellan för det blir lite tråkigt i längden att bara mata på.
  • Halva vantar beställda av dottern i ett ett egengjort motiv som skulle blivit ett mönster. Men inte än… vi får se. Vantar ska det bli i alla fall.
  • En trekanssjal i blowgarn. Samma sak här, det är att mata på meter nu. Lite för varm att hålla på med på sommaren.
  • En bomullskofta i underbar ljusgrön färg. Den har nog legat längst av oklar anledning. Dags att ta tag i snart!

Relaterat inlägg