Enkla sockor

Mönster:Footies” från Järbo Garn.

Garn: 58 gram handfärgad merinoull med nylon från Viola Schavon, inköpt på Wahlmans textilimport i Gnarp.

Stickfasthet/ stickor: jag gillar stickade sockor som är täta så jag stickade med stickor 2 mm och fick då till en stickfasthet på 32 maskor.

Stickade sockor i orange-grått tunnt sockgarn, stickat av DesignKatrina.

Under semestern hittade vi en butik pecis vid E4:an i Gnarp, Wahlmans textilimport. Hon som jobbade där den dagen handfärgade garn själv som de sålde i butiken. Jättefina garner, klart man köper nån härva eller två! Fastnade för det grå-orange garnet och tänkte genast på sockor! Jag var ju lite besatt av denna färgkombinationen i vintras men lite mer åt brun/kolafärg än orange. Detta kom dock bra nära! Här har färgen på garnet hela huvudrollen, så jag stickade enklaste möjliga sockor. Älskar dem, alltså verkligen älskar! Tunna stickade sockor är det bästa.

Tunna oange-grå sockor stickade av DesignKatrina. Tatueringen som sticker fram på benet är från spelet "bubble bobble"

Relaterat inlägg