Panopeia topp

I våras när suget efter en sommartopp infann sig visste jag att jag ville sticka med mitt somriga garn i en ”höstguldig” färg. Jag hade inte så mycket (5 nystan) och det jag hade var i två olika färgbad.

Garn: Organic cotton + nettles + wool från Onion knits.

Panopeia topp stickad av DesignKatrina, 2023.

Därför letade jag efter mönster på sommartopp i två olika stukturer – en struktur till varje färgbad. Jag hittade Panopeia topp! Jag behövde dock modifiera mönstret för att det skulle funka, så den som vill nörda ner sig i detaljer kan kolla längre ner!

Mönster: Panopeia top av Patricia Liefeld

Panopeia topp stickad av DesignKatrina, 2023.

Ändringar:

  • Stickade uppifrån och ner istället för nerifrån och upp på grund av jag inte visste hur långt garnet räcker.
  • Jag använde två uppläggningar: Axlarna med Judy’s magic cast on (lägga upp två sidor samtidigt och sparade andra sidans maskor till senare). Halslinningen med italian cast on som blir fint och elastiskt till mudd.
  • Mudden stickade jag *1 rät, 1 avig* istället för *2 rät, 2 avig* då jag gjorde en italian cast on.
  • Jag stickade korta varv på framsidan för en bättre passform fram vid halslinningen.
  • Jag stickade struktur med två nystan i det ena färgbadet på fram- och baksida.
  • Slätstickning resterande tre nystanen i det andra färgbadet tills jag hade ca 5 gram garn kvar och sen mudd.
Panopeia topp stickad av DesignKatrina, 2023.

Resultatet blev en midjekort topp som är toppen till klänningar! Det kommer funka finfint.

Länk till min projektsida (för denna topp) på Ravelry.

Panopeia topp stickad av DesignKatrina, 2023.

Relaterat inlägg