Linkoftan

Ojoj det här lingarnet, Järbo lin i en underbar indigoblå färg, har verkligen flera liv. Jag började sticka en topp med väldigt vackert fall, Tegna, eftersom jag stickar i lingarn. Men jag insåg att jag inte passar i oversized. Så jag repade upp.

Det är ju lite strävt att sticka med lin, så nästa tanke: skaffa ett kompisgarn och sticka de tillsammans! Just i den vevan råkade Fru Valborg ha rea på sina garner, så jag köpte Silky Singles i färgen ”Nights watch”. Underbart garn i merino och silke.

Bild: bilder på garnerna Järbo lin och Fru Valborgs Silky singles.
Garn i lin, merino och silke

Försökte lägga upp en kofta med Lin+ Silky singles, närmare bestämt en Hitofude cardigan. Jag blev less rätt fort, men strukturen i det mönstret gillade jag!

Struktur i stickat
Lin och Silky Singles stickat ihop.

Tredje gången gillt; jag gör en kofta efter eget huvud! Jag utgick från en bok av Ann Budd där man kan snickra ihop sin egen tröja/kofta. Valde den modellen med raglan (basic top down raglan, adult), v-ringat och behöll strukturen från det förra mönstret. Sen har jag stickat på koftan då o då. Med två olika ”kompisgarner” så får koftan en fin melerad färg!

Linkoftan baksidan, stickad av DesignKatrina.
Baksidan av Linkoftan

Den är rätt tung (ca 800 gr) men oerhört skön och sval! Till våren kommer jag börja använda denna kofta lite mera, just nu behövs varmare kläder. Ska bli väldigt spännande att se hur linet ter sig efter mer o mer användning. Lin ska bli mjukare, tidigare koftor jag gjort har både blivit mjukare och bredare.

Koftan blev klar i januari iår, den tog ungefär ett halvår att sticka. Jag hade tänkt att ordna lite bättre bilder utomhus, men hittills har det inte passat eller varit för kallt/ för dåligt väder.

Jag tog några ”snabba” projektbilder en kväll i januari i dovt ljus, men det får funka just nu. Det kan bli lite ”bättre bilder” till våren sen.

Linkoftan fram, v-ringning.

Till sist lite information:

  1. Garn: Järbo Lin och Fru Valborgs Silky Singles
  2. Stickfasthet: 20 m = 10 cm (har tyvärr inte skrivit upp storlek på stickor).
  3. Mönster: Basic top down raglan av Ann Budd + inspiration från andra mönster.
  4. Knappar: svarta kokosknappar som jag hade turen att ha hemma.
Linkoftan 2023 stickad av DesignKatrina

Relaterat inlägg