När garnet bestämmer

I vissa perioder kommer idéer till mönster att sticka från stashen – från garner jag vill använda och göra något av. Jag är verkligen inne i en sån period! Jag berättar här om mina tre pågående stickningar som bara ville bli till, tack vare de garn jag hade hemma.

Projekt 1.

Nogat

Jag råkade ha 6 nystan Zenta by Permin i brunt fin nyans. Det är ett ull/silkesgarn som ser fint ut i någon form av strukturstickning. Jag älskar by Permin, de har så härliga blandgarner! Så jag valde mönster en tröja med flätad och med omslag, ett mönster som jag haft i min ”favoritlista” i ett antal år: Nogat.

Den förändring jag gjort är att minska maskor vid midjan. Jag vet inte om garnet kommer att räcka till långa ärmar men isåfall får det bli korta ärmar. Jag får anpassa lite.

Projekt 2.

Det är inte ofta som jag stickar ett mönster flera gånger, men hittade en kombination med ett lingarn jag har i två färger (vit och ”guldig”) samt ett handfärgat lace-garn (i blått) som jag har haft i många år. Jag såg en till Quicksilvershawl framför mig så, jag går på känslan!

Projekt 3

Tänkte inte lägga upp en tröja till men detta merinogarn i tre färger (handfärgat från Hanna Garntanten) pockade på uppmärksamhet och ville bli en till Jeansgenser (som jag också stickat förut) och jag har precis börjat.

Den stora förändringen är att jag kommer sticka den som kofta så jag kommer att anpassa mönstret när jag behöver. Det blir lite smalare ränder (5 v kontrastfärg 1, 2 v huvudfärg, 5 v kontrastfärg 2, 2 v huvudfärg) så jag får se om jag blir nöjd med den idéen!

Relaterat inlägg