Gryten kofta barn

När jag började sticka en ”Gryten jacka” till mig, ville dottern också ha en. Så roligt med tumhål och lång o skön i ryggen. Jättebra om man ska vara ute länge. Så varför inte!

En Gryten kofta/ jacka stickad av DesignKatrina. Modifierad för att passa barn storlek 140.
Närbild på Gryten till barn

Dock så finns inget mönster till barn, så jag har fått utgå från dam-mönstret och sticka den mindre. Men hur? Ja, efter en himla massa uträkningar kom jag fram till att jag behöver använda 78,2% maskor av ”min” strl/ L. Och då korta ner den, till en ca storlek på 140. Det fungerade fram till halsringningen, som behövde vara mindre än så. Jag stickar fortfarande på min Gryten, men det är viktigare att kunna sticka klart till växande barn. Jag har skrivit lite anteckningar på projektsidan för den som är intresserad.

En Gryten kofta/ jacka stickad av DesignKatrina. Modifierad för att passa barn storlek 140.
En cerise gryten-kofta för barn

Garn: Cool Wool Big från Lana Grossa i en cerise färg.

Mönster: modfierad Gryten womans av The Weststrand sisters för Järbo Garn.

Den blev väldigt vacker i den färgen måste jag säga. Och en guldig dragkedja på det så har vi ett fint plagg ämnat för ”outdoor life”.

En Gryten kofta/ jacka modifierad att passa barn. Denna är stickad av DesignKatrina.
En modifierad Gryten kofta/ jacka till barn.

Relaterat inlägg