Långa koftor

En väldigt vacker kofta finns på mina stickor, en som jag la upp i våras och sen låg den över sommaren. Nu har jag tagit tag i koftan igen!

Bild 1

Mönster: Be Mine cardigan av Matilda Kruse/ Organicknitters med garn som rekommenderas i mönstret och som köps hos Organicknitters, Cheeky Merino Joy. Mönstret köpte jag så fort det publicerades och satte i Ravelrykön! Garnet önskade jag i present av min man i julas tror jag och sen är det alltid saker som är före i ”kön”.

Nu har jag delat av för ärmar och nu blir det bålen. Koftan blir runt 80 cm lång totalt så det finns att göra! Jag älskar koftor där ryggen har struktur. Så därför fastnade jag för detta mönster.

Bild 2

Färgen på garnet är midnattsblå, en färg som är väldigt svår att fånga på bild! Bild 1 är tagen utomhus och då ser färgen väldigt blek ut. Bild 2 är tagen inomhus, men det vackra lystret framkommer inte alls. Så jag får fota med systemkamera när koftan är klar. Mobilkamera verkar inte duga!

Jag har en annan kofta på tankarna också, ända sen mönstret kom ut. Jag har köpt mönsterhäftet från Järbo Garn, mönstret heter Gryten. Älskar formen och längden på denna kofta! Enkelheten. Istället för Järbo Svensk Ull kommer jag sticka i ett annat garn, Alpakka Ull från Sandnes garn i mossgrönt. Garnet ligger och väntar på mig redan!

Garn: Alpakka ull

Relaterat inlägg