Halsduk i rosa

Ett snabbt projekt

En fördel med tjockt garn/ dubbelt garn och tjocka stickor är att det blir klar fort. Ibland är det precis vad som behövs, när man annars stickar på saker som kommer att ta tid. Tjockt innebär varmt, så det gäller att tänka över vad man ska göra och om det passar. Halsdukar är sånt som kan vara stort och gosigt för kalla vinterdagar! Så det är vad jag stickat.

Rosacerise halsduk

Det är ett ull/blandgarn som är flerfärgat rosalila, Ullis från Falkgarn. Jag använde ett nystan (100 gr). Det andra garnet är mohair/blandgarn i cerice som är gammalt. Alltså gammalt som i att inte hitta någon information om det garnet någonstans på nätet – jag är bra på att hitta information. Garnet kommer från släkten. Dessa två tillsammans har nu blivit en supergosig halsduk till dottern (den enda som använder rosa i denna familj).

Långsamma projekt

Färdigt projekt är himla trevligt att se! Jag nämnde flera stickningar som tar tid. En annan trevlig detalj är att se stickningen växa, det ger en ”boost” att fortsätta! Och att inte göra det för tråkigt, för min del får det gärna innebära en struktur, ett motiv eller moment att följa. Till exempel knapphål var 9:e cm. Då när man får till nästa knapphål, det är bra härligt. Då är man på gång! Det är helt och hållet en psykologisk aspekt som gör hobbyn rolig – att se resultat! Det gäller också andra delar av livet förstås.

Sjalstickning i silkesgarn.

Det jag har på gång nu är:

  • En långkofta med spetsstickning på ryggen, underbart vacker! Då den ska bli lång så vi får se när den kan bli klar. Underbart garn att sticka i, det är en härlig stickning! (Läs: förra inlägget.)
  • En silkessjal på smala stickor men i eget hittepå som gör det kul. Det kommer dock ta ett tag på grund av smalt garn och stickor. Men vad gör väl det! Jag menar, ett lyxigt silkesgarn förtjänar att ta plats! (Se: bild ovanför listan.)
  • En fluffig barnkofta i ljusblå som jag just startat, en ”Frostkofta”. (Se: bild nedanför listan.)
  • Tänkte också testa det där motivet som jag kom på i våras, frågan är om jag ska få till dubbelstickning eller flerfärgsstickning och vad det kan tänkas bli i slutändan. Inte bestämt mig än. Att göra mönster är också oftast långsamma projekt.
  • En tröja i lin som får vänta lite, det är ingen brådska för det är långt till sommaren.
Början på en fluffig kofta.

Som vanligt har jag saker som väntar efter dessa också, alltid saker på gång.

Relaterat inlägg