Velour Frost Kofta

Frostkoftan innan allt var klart.

Ännu en kofta klar! Jag måste verkligen säga att jag trivs bäst med att sticka koftor/tröjor. Denna gång blev det en kofta till dottern, hittade ett gosigt ljusblått ”Frostigt” garn på nätet som jag stickade koftan i. Eller, färgen tycker jag varierar oerhört beroende på ljuset. Men tanken var en Frost-kofta! Det är svårt att fota koftan för att visa ”rätt” nyans på koftan.

Bild på garnet lånad från Hobbii.se

Garnet som använts till denna kofta är i velour. Det är nämligen viktigt hur mysigt och gosigt plagget är, som trenden är bland barnkläder framförallt. Och jag vill inte skapa något som aldrig används. Därför har jag stickat en kofta i syntetgarn.

Frostkoftan är arbetsnamnet. Den skulle vara gosig, med uppvikt kant i nacken och vackra knappar. Så jag har faktiskt använt ett koftmönster jag stickat från förut och därtill använt ett annat mönster för att få till kragen. En salig blandning med mina egna idéer inblandade. Jag har använt 115 gr garn så den är väldigt lätt, strax över 2 nystan! Undrar just vad jag ska hitta på med resten av garnet! Det blir en senare fråga.

Garn: Bohème Velvet ”fine” av Go Handmade i ljusblå

Knappar: ljusblå med guldiga detaljer.

Stickor: 2,5 mm

Det känns som en evighet som jag började med denna, syntet är inte det roligaste att sticka i men det går. Det är mjukt, visst, men följsamheten är alltid lite sämre i syntetgarner. Det är min åsikt ska sägas, andra kan ha andra erfarenheter och åsikter. Men tillslut så blev det en gosig kofta tillslut med mycket artistisk frihet. Rätstickning ser bra ut i det garnet!

Relaterat inlägg