Ibland går det troll i stickningen

Det där garnet man tänkt använda till ett mönster kan ibland inte alls fungera. Jag har tänkt sticka mig ett par Monstera vantar men inte kommit igång än. Bara för att Monstera är mina favoritblommor.

Problemet? Jo, enligt Ravelry sidan ska jag använda Sports weight garn och få en stickfasthet på 40 m = 10 cm, mönstret använder i ett Drops garn. Det tänkte inte jag göra utan ett garn i stashen i Sports weight. Blev alldeles för stort, hur ska jag få till den  stickfasthet på ett tjockare garn? Nä.

Så jag tittade i mönstret, där ett garn om 170-200 m per 50 gram rekommenderas. Jag beställde tunnare garn i den sträckningen, Sisu från Sandnes garn, och hoppas att jag kan få till det nu. I mitt lilla stickprov (bilden) har jag inte fått till det så jag har bytt till mindre stickor så får vi se om jag kan få till detta mönster över huvud taget. Storleksmässigt (på vantarna) har jag räknat ut att jag behöver minst 35 m per 10 cm.  Håll tummarna!

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg