So faded pint size

Den sista tiden har jag haft huvudet någon helt annanstands (främst på hemtenta och nyheter) så jag har helt glömt att skriva om barnkoftan jag stickat. 

Mönster: So faded pint size av Andrea Mowry
Garn: Llama Silk från Järbo garn (icke-sticksigt men lagomt varmt)
Dragkedja: 35 cm rosa delbar
Band: vitt band med hjärtan i olika färger.
(På min projektsida står inköpsställen.)

Mönstret är gjort för en tröja och för väldigt liknande färgskalor så att tröjan sakta ser ut att gå från mörkt till ljust – eller tvärtom.
Här hade jag istället garner jag fick i gåva en gång som ger koftan en häftig effekt av att randas. Den uppenbara förändringen är att jag stickade den som kofta för att lättare kunna ta på och av. Det gjorde att vid randningen stickade jag två räta varv och två aviga varv (osv) för att få till en rand per färg.

Sen är det detaljer som gör skillnad. Det gäller att tänka på den praktiska aspekten av att använda ett plagg. Man ska känna att man vill använda plagget med anpassade detaljer som gör det mer användarvänligt.

  • Dragkedjan börjar en bit ner. Det så man inte får dragkedjan ända upp i halsen och det blir trångt.
  • Vid insättande av dragkedja ska ränder och – ja koftan  – hamna rakt. 
  • Ett band på insidan ger en snyggare look än en ”bar” dragkedja. 
  • Till sist en namnlapp i läder. 
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg