Julklappsvantar

Modifierade Julvanten 2020, stickad av DesignKatrina

Dessa vantar blev en julklapp till en familjemedlem som behövde vantar. Då var det 3 veckor innan jul varpå jag skulle vara bortrest en arbetsvecka av dessa så ville jag göra någonting som går snabbt. Så varma vantar = tjockt garn och flerfärgsstickning = det går fort och är kul! De behövde ju skickas på posten också så det blev lite känsla av sista-minuten vantar. Sen blev det inget mer stickat till någon till julklapp. Jag blev väldigt nöjd med dem!

Modifierade Julvanten 2020, stickad av DesignKatrina

Mönster: en modifierad Järbos Julvante 2020 . Eftersom min stickfasthet låg på 18 maskor/ 10 cm, dvs större än mönstret, så gjorde jag modifieringar. Tog bort en del maskor (de på sidorna). Jag gjorde ett eget diagram för handflatan istället för mönstret. Jag förlängde vantarna då de var väldigt korta, jag minskade längre upp på diagrammet.

Garn: Sport från Falkgarn i vit och mörkblå som jag hade hemma.

Relaterat inlägg