Set: halsduk o mössa i merino

Jag stickar, sen rensar jag o ger bort ibland. Nu har jag kommit på att jag behöver en halsduk till min jacka som är v-ringad fram, så att det inte ska ”blåsa in” när det är minusgrader. Plötsligt har jag dock ingen halsduk kvar (efter rensning). Men nu är det åtgärdat!

Halsduk stickad av DesignKatrina.se
Halsduk i garnet Kris

Mönster: inget! Jag har stickat fram o tillbaka i patentstickning på ett jämnt antal maskor. Länk till min Ravelry projektsida.

Garn: 5 nystan Kris från Lang Yarn. Garnet är underbart att sticka med, det går dessutom fort och det är kul! Det är ett luftigt och lätt blandgarn med 85% merino (mulesing-fritt) som har tjocklek ”chunky” (14 maskor per 10 cm). Jag gillar också att garnet är melerat i dämpade färger. Den gröna färgen är jättefin, det finns också en brun färg som jag gillar.

Stickor: 7 mm

Jag har tidigare i höstas stickat en mössa i samma garn så nu kan jag matcha om jag vill.

Mössa och halsduk stickade i garnet Kris från Lang yarns. Uppstickad av DesignKatrina.se
Mössan Kriss och halsduk

Mönster: mössan Kriss av Stina Tiseluis (Stinamaria.se). Länk till min Ravelry projektsida. Det är en flätstickad mössa, flätorna är väldigt lätta att komma ihåg strukturen på och mönstret är lätt att följa. Jag stickade den större storleken då jag har stort huvud. Till mössan använde jag nästan 2 nystan av garnet Kris.

Detta set med mössa o halsduk är perfekt när minusgraderna smyger på och fyller verkligen ett hål i min garderob.

Relaterat inlägg