Wiola kofta

wiolacardigan designkatrina

I oktober (-17) började jag på en kofta som jag sneglat på länge – nämligen Wiolakoftan. Nu är den äntligen klar! 

Mönster: Wiolakofta av Kristin Wiola Ødegård
Garn: Sterk från Du Store Alpakka
Knappar: röda i horn, köpta 2015
Knappband: orange vävt band som också fanns hemma

Det var nämligen så att jag hade en hel del garn som skulle passa till mönstret, Sterk från Du Store Alpakka. I jordiga rostiga färger, koftan har många färger (men det kan nog också räcka till 3 färger, har jag sett efter att ha stickat den). Med tanke på det så funderade jag över vilka komplement-färger som skulle passa och så beställde jag. Jag måste säga att jag gillar garnet väldigt mycket, det blir ett mjukt o skönt plagg. Det är ull och alpacka.

Det visade sig att jag inte fick till rätt stickfasthet och att det samtidigt ser snyggt ut, så jag löste det med att  sticka storleken större (efter lite uträkning) så gick det bra. När jag sen kom till halsen, så valde jag att sticka ihop den lite mer än vad storleken erbjöd. Jag vill ha en välsittande tröja som inte hasar ner!

Färger som jag använt är matta färger som jag trivs i: Skogsgrön, rostbrun/röd, senapsgul, blekt ljusblå, orange, vit. Jag hade tänkt använda svart någonstans, men det blev för skarpt emot de andra matta färgerna. (Däremot skulle det nog bli supersnyggt med en svart/vit/grå Wiolakofta, men jag ska inte sticka en till för tillfället.)

Det var en rolig touch att virka knappkanten, det är inte jättevanligt i de mönster jag har sett. Men det ger en bra stabil kant! Knappar och knappband tänkte jag inte på förrän koftan blev klar, men som av en händelse hade jag både passande knappar och band. Så det känns bra att kunna använda upp lite material som man har. Bandet var lite smalt, men det passade så bra färgmässigt att jag tog den ändå!

Jag måste säga att jag för några år sen aldrig skulle kunna tänka att jag kunde sticka en sån här färgglad kofta i flerfärgsstickning. Speciellt när det är mycket 3-färgs stickning. Jag är jättenöjd och stolt över min nya kofta som jag antagligen kommer att ha nästan jämt.

Klippa steek

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Wiola kofta”

  1. Wow!!

    Den är verkligen jättefin!! Förstår att du är jättenöjd med den då allt ser bra ut, färgerna, passformen, kantbanden…

    Ja, somliga projekt är verkligen roligare än andra, och den här verkar ju varit en fullträff på flera sätt:)

Kommentarer är stängda.