En kofta med lyster

Det är inte alla gånger man får ca 700 gram restgarn kvar efter en stickning. Det fick jag efter att min bröllopsklänning blev färdigstickad. Jag trodde jag behövde betydligt mer garn än vad som faktiskt gick åt. 

En fin tanke är att göra en vacker tröja/kofta med det garn som blev över, som jag kan använda när jag vill känna mig speciell och vill ha en koppling till vår bröllopsdag.

Jag har hittat ett mönster på en jättefin kofta med flätor och hålmönster på Drops hemsida, som bilden här längst upp. Bilden är lånad från Drops. Det känns som det skulle bli en perfekt kofta av det garn jag har kvar, tröjan på bilden är dessutom exakt färgen som min bröllopsklänning har. Ljus grågrön (nr 29 på cotton viscose).

Till skillnad från min klänning så innehåller den här tröjan flera garner:
Cotton Vicsose, som jag har kvar garn av.
Dessutom ska man använda Kid Silk, men jag använder Lace istället (samma garngrupp).
Bilderna är lånade från Drops, tack så mycket för lånet.
Jag har börjat på koftan och har redan hunnit 20-25 cm nerifrån. Jag har satt ihop framstyckena med bakstycket så jag stickar ”allt i ett”. Det kommer dyka upp en bild på mitt arbete hittills nån dag framöver! 
Det blir väldigt glansigt och fint, fast jag använder två garn-sorter denna gången. Mönstret är jättefint. Jag trodde det skulle bli jättejobbigt att hålla reda på alla delar i mönstret och alla mönsterbilder. Men det går faktiskt väldigt lätt och bra, bara jag kommer ihåg vilket varv jag är på. Jag gör ett streck för varje varv jag stickar och använder mig av markörer.
Fortsättning följer!
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”En kofta med lyster”

  1. Vad kul att du fått garn över så du kan få ett bärbart minne av er dag. Mina föräldrar gifte sig på Sri Lanka och mamma hade sari på sig, mao över 5 meter spets. Det har hon gjort gardin av som hängt i huset under uppväxten. 😀

Kommentarer är stängda.