Fuyu Hana Sweater

Jag såg en bild på den här tröjan och den var så vackert stickad i spets som dessutom skulle vara perfekt i ett garn från stashen! I såna lägen är det bara att böja sig för inspirationen och sätta igång och det var exakt vad jag gjorde. 

Mönster: Fuyu Hana Sweater av Marianne Skatten.
Garn: Wool Silk från Hjertegarn (ett mångårigt garn från stashen).

Ändringar/anpassningar:
Jag gjorde både kroppen och ärmar lite extra långa, jag tycker om långa tröjor!
Halsringningen blev på 8 varv (tror jag) istället för 12. Det räckte så.

Kommentar: 
I början var spetsmönstret svårt att memorera, jag fick kolla på mönstret hela tiden. Men efter ett tag så gick det bra att köra på med mönstret. Jag tycker om spetsmönstrade tröjor och flätor, borde verkligen göra fler sådana. Det är vackert att använda och kul att sticka. Färgen är verkligen härlig och något som jag ser fram emot att börja använda, en vårlig tröja. Det är också kul när man får användning av garn som legat i stashen i flera år utan att rätt idé eller mönster dykt upp.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg