Påskklänning 2020

Jag har på något sätt hunnit och orkat sy i påsk, det var ju väldigt längesen. Själva effektiva sytiden är ju inte mycket, på en såpass enkelt sydd barnklänning. Jag är glad att jag fick till klänningen till påskafton. 

Mönster: Butterick 6306 – samma som jag sytt 2 ggr tidigare (den randiga och regnbågsklänningen). Dottern gillar modellen och den är väldigt snurrvänlig! Den är enkel att sy: sömmar i sidorna, midjan och mitt bak på bakstycket. Jag sydde i muddar i hals och ärmar. Det finns ”puffärmar” i mönstret men det är inte så intressant att ha så vi skippar det.

Tyg: ett färgglatt jerseytyg med stjärnor som dottern fick välja ut för rätt längesen när jag skulle köpa tyg till ett annat projekt (som jag inte heller sytt än). 1 m räckte precis till den största storleken i mönstret.

Ändringar: en liten öppning fram vid halsen som stängs med en tryckknapp. Ingen tycker om när det stramar i halsen, så med en liten öppning med knapp kan det bli lite större och lättare att ta på sig.

Nu blickar vi framåt efter påsk, jag kör sista delkursen på studierna fram till sommaren. Full fart framåt!

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg