En klänning som känns Jag

Jag fick för mig häromdan att jag skulle sy en klänning att ha idag Söndag. Jag har fått en bit jerseytyg från min mor för ett tag sen och det säger klänning om det tyget! Idag har vi varit på konfirmation + födelsedagsfirande. (Den där dubbelstickade mösssan som jag stickade på förut, var en av presenterna. Det skriver jag om en annan dag.)
Jag hittade en omlottklänning i Ottobre Design Woman, nr vår/sommar 2016, och satte igång. Lite mer att tänka på än vanligt, med alla veck. Men jag fick till det tillslut.
Jag har förlängt kjoldelen så mycket som det gick av den tygbit jag hade. Ca 7 cm blev det! Nästa klänning vill jag gärna ha lite längre, men det är bra med den här längden också. Väldigt somrigt!
Jag satte även dit några tryckknappar framtill, det glipar för mycket annars. Och jag satte dit en liten ficka, rätt osynlig om man inte kollar noga! Jag matchade fickan med mönstret i klänningen.
Jag har testat att sy klänning förut och det har inte funkat. Antagligen en blandning mellan fel material och mönster ihop. Men det här blev bra så jag är glad för det!
Man kanske tror att all denna Maj värme skulle generera i lite sommarhy, men det är bara att gilla läget. Det händer inte mig!
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”En klänning som känns Jag”

  1. Omlottklänningar är aldrig fel!

    Wow! Och modifikationerna du har gjort har dessutom förbättrat den. Nackdelen med omlott är ju just att det kan glipa lite, så det var smart med knapparna som tar hand om det problemet. Fickan är helt osynlig.

    Jerseytyg är ju så himla skönt material att ha i en sommarklänning. Mjukt och följsamt och svalt att ha på sig. Och solbrännan kommer nog allteftersom. Sommaren har bara börjat än så länge:)

Kommentarer är stängda.