Smart Dress – hemsytt


Mönster: Smart Dress från OMG Bananas
Tyg: stretchigt rea-tyg som råkade hamnade i min ägo för några år sen.

Jag har väntat på rätt mönster till detta tyg och inte vetat vad jag ska göra av tyget. Sen såg jag klänningsmönstret hos OMG Bananas (jag älskar deras mönster) och det var helt rätt! Jag har väldigt mycket av detta tyg och det kommer att räcka långt, detta tyg. Får fundera vidare vad det kan bli mer. Dottern vill också ha något av det, vet jag. Så snyggt motiv!
Mönstret är väldigt mångsidigt, med olika längd på klänningen och ärmarna (från utan ärmar till långärmat) samt krage, hood eller mudd vid halsen. Man kan även välja olika tyger på ovandel och nederdel, eller bara en söm emellan. Fickorna i klänningen är väldigt OMG bananas, det precis samma sorts ficka som de flesta av deras plagg har. Jag har sytt byxor på mönster från dem förut (som jag älskar), med samma fickor. De har jag förresten på mig där på bilderna, inte matchande färger alls! Men bortse från det, tack! Det var första provningen. De val jag gjorde här med klänningen/mönstret var:
  • den längsta längden på klänningen
  • korta ärmar
  • mudd vid halsen
Jag kommer att sy flera klänningar, en tanke är också att göra kjoldelen något vidare beroende på vilket tyg man syr i. Det är absolut ett alternativ! Är sugen på att sy en med krage, men för detta tyg passade det inte. Jag kommer ha denna klänning mycket, tror jag! Tyget är lite varmare, så det kommer att funka att använda året runt så länge det inte är väldigt varmt.
Denna klänning tog mig 5 v att sy. Inte för konstruktionen, den är väldigt enkel. Jag klippte ut mönstret från tyget, sen låg det i 2 v ungefär på att jag skulle ha tid att börja sy. Sydde lite på den under 3 helger, sen blev den klar. Jag kan inte sitta så länge och sy åt gången, jag får göra lite då och då. Men nu i helgen blev den äntligen klar!
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg