Kwalla sockar och Barnvantar

I somras såg jag ett sockmönster med intressanta flätor som jag kände skulle vara kul att sticka. Så med utgångspunkt att sticka från stash under 2017 valde jag garn från mina lådor. Det blev 1,5 nystan Fabel och lite vitt Jawoll från Lang Yarn för att dryga ut det andra garnet med.

Jag stickade lite löst, trots stickor 2 mm, så jag valde en mindre storlek att följa så blev det rätt bra ändå!

Flätmönstret var väldigt intressant som jag inte riktigt sett förut! Det var ganska många varvs repetition, så jag behövde kolla på diagrammet nästan jämt. Men jag tyckte den blev söt!

Hälen är den vanliga som man stickat många gånger, där man tar upp maskor på kanterna och minskar på sidorna. Vet faktiskt inte vad den tekniken heter. När jag kom till tårna så blev det ränder i vitt och melerat garn så att det skulle räcka till.

Söta tunna sockor att mysa i nu under höst o vinter!

Barnvantar

För några månader sen stickade jag ett par torgvantar till dottern i ett restgarn, det passade liksom bra att sticka upp garnet just då. Det var garnet Llama Silk från JärboGarn, väldigt mjukt. 

Den som stickat fingervantar eller torgvantar vet att det är lite pilligt att sticka fingrarna, speciellt i barnstorlek. Och sen alla trådar! Så de blev liggandes tills nu när det börjar bli kallare ute, jag har nu fäst alla trådar.

Jag har inte gått efter mönster, bara efter min dotters händer och så har vantarna fått växa till sig utifrån formpassning. Och de passar bra! 

Jag kom inte ihåg stickstorlek eller nåt eftersom det var ett tag sen de blev stickade. Men det är antagligen samma som Vårtecken Vantarna!

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

3 svar på ”Kwalla sockar och Barnvantar”

  1. Halvvantarna är jättesöta. Extra gulligt med spetsmönstermudd istället för vanlig resårmudd!

    Jag måste erkänna att jag till min förtrytelse har lite svårt att se flätmönstret på sockorna pga av randningen av garnet. Men flätmönster är definitivt roligt att sticka, och fint att titta på:)

    Båda kommer att värma skönt när kylan kommer:)

  2. Det är lite diffust böljande flätor, visst hade det kommit fram lite mer med ett enfärgat garn såhär i efterhand. Men jag gillar dem ändå. 🙂

  3. Visst hade flätorna synts bättre om du valt ett enfärgat garn. Men ibland vill man ju ha båda delarna, och då måste man ju få välja det:)

    Och dom blev ju jättefina ändå:)

Kommentarer är stängda.