Regnbågskoftan

Den första färdiga stickningen 2018 blev regnbågskoftan! Jag frågade dottern om vi skulle kalla den regnbågs-ekorre-panda-koftan men det var för krångligt. 🙂 Så vi säger regnbågskoftan.Storlek: 4-6 år (Koftan är ganska lång så det kommer funka länge.)

Mönster:
Först ut är ett omgjort grundmönster på kofta från Kreativ Stickning nr 1/2012 – ”Genialt grundmönster med oändliga variationer”. De förändringar jag har gjort är:
– längre muddar
– ok istället för raglan
– förkortade v i nacken
– i-cord kanter och dragkedja istället för knappkanter och mudd
– smalare ärmar
– satt i band för att baksidan ska hålla bättre och vara finare
– De två motiven är hittade i en bok, resp. ett mönster på Ravelry.
Pandorna kommer från mönstret Pandamonium av Iknit2purl2 (Ravelry).
Ekorrarna från boken ”Sticka Svenska Mönster” av Maja Karlsson (@majasmanufaktur på instagram)


Garn: Opalgarn inköpt hos opalicious.se , Bambu raggi från Järbogarn, Jawoll från lang yarns.

Band: hittad på tradera
Tidsram: Det tog 2,5 månad att få till denna kofta!
Tankar: Jag gjorde om den längs vägen då regnbågsgarnet inte räckte så långt som jag tänkt (trodde det skulle räcka till ärmar och kropp fram till raglan/ok). Så jag stickade längre muddar som jag satte fast med maskstygn. Då jag får två helt olika stickfasthet på slätstickning och flerfärgsstickning så fick jag ändra antalet maskor vid ärmarnas flerfärgsparti. Först öka maskor efter mudden och sen efter ekorrarna minskade jag maskorna igen till det antalet jag hade innan. 
Krångligt? Nja, inte värre än att försöka få till ett ok på ett vettigt sätt. Man får räkna på det lite. Oket blev helt okej. Ja, jag gillar både ekorrarna och pandorna! Det blev lite 3-färgs stickning också, det gick bra. För några år sen hade jag inte rört pandorna men nu går det fint. Jag är väldigt nöjd med slutresultatet.
Meningen att sticka den är att vi behöver en tunnare kofta som passar bra under jackan. Lillan är varm av sig så det passar bäst med tunna tröjor. Nu har vi en fin som redan har blivit använd under veckan. Just nu får vi vika upp ärmarna, som väntat, det är en kofta som hon kan ha länge.

Som vanligt var lillan väldigt engagerad i detta projekt så när jag skulle fota så var hon med och ordnade till koftan samt ville vara med på korten. Men några bilder fick jag till utan lillan eller i alla fall nästan. (Jag vill inte lägga upp bilder på henne av integritetsskäl.)

Nu är det skönt att den är helt klar och jag fortsätter istället på min Wiolakofta! 
Min Wiolakofta
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”Regnbågskoftan”

  1. Jättefin!

    Himla praktiskt med dragkedja! Är den sydd med maskin eller för hand??

    Roligt att läsa om alla modifikationer du har gjort för att den skall passa och få en lång livslängd:)

Kommentarer är stängda.