Star Wars byxor

De här byxorna förtjänar ett helt eget inlägg. Och vi tar det från början, tycker jag.
För det första: TYGET!
Det här ubersnygga orange Star Wars tyget har jag fullkomligt suktat efter i kanske ett år. Tillslut bestämde jag mig för att köpa, då jag skulle ångra mig om jag inte gjorde det. Men då hade det slutat säljas nästan överallt. Väldigt typiskt. Jag hittade dock ett ställe där de fortfarande sålde tyget i Jersey  (töjbart) men väntade ändå. (Hur hade jag mage till det? Men det rör sig om att jag vill ha en plan med det jag köper.) Sen kom rean och då blev det ett inköp. Jag visste precis vad jag ville göra (byxor) och köpte precis så det räckte till ändamålet.För det andra: MÖNSTRET.
Här kommer en hyllning till det här suveräna mönstret (jag är inte sponsrad). Första gången jag såg det var på Instagram (källan till så mycket skapar inspiration), jag köpte mönstret nästan direkt. Det heter Chillpants från OMGbananas. Jag gillar att det står ”lättsydda” på mönstret. Det är alltid bra! Det är ett mönster som har flera olika slut vid benen beroende på vad man trivs med. Smal, rak, vid, med eller utan mudd. Jag valde vida ben (jag tycker det är obekvämt med smala o raka ben). Man kan också sätta dit ”hål” för snöre i midjan. Men jag hade inte material för detta denna gång. Mönstret är gjort till jersey-tyg men kan anpassas till andra tyger! (Jag ser potentialen.)

Passformen är helt perfekt, jag tog min vanliga storlek. Dock om ska jag göra byxor utan mudd skulle jag behöva förlänga benen litegranna. Men jag är längre än genomsnittet.
Fickorna blev djupa, man skulle kunna göra dem lite mindre, mest som en parantes. Jättebra med fickor för övrigt.

Resultatet är att det här är mina nya favvobyxor som man kan ha både på gymmet, till sommarn/våren, när man går på Star Wars bio och nästan alla andra tillfällen. Sa jag att jag Älskar byxorna? Det kommer bli fler byxor i samma modell (ev. utan mudd) – jag vill ha hela garderoben full!
Jag har lite tyg kvar, så jag kan sy nåt litet extra. Men det gäller att fundera på saken o se vad som dyker upp.
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

4 svar på ”Star Wars byxor”

  1. Kul med byxor som speglar ditt intresse för Star Wars:) Men vem gillar inte Star Wars:)

    Dom har en fin passform, och sitter riktigt bra på, så jag kan förstå att du kommer att använda mönstret igen:)

  2. Snyggt jobbat Katarina. Jag tycker att det är svårt att hitta bra ställen att köpa tyger. StoffoStil, men vad annars? Kan du ge fler tips?

  3. Oftast googlar jag mig fram om man söker specifikt mönster. Beställer från olika ställen beroende på vad/var jag hittar det jag söker. Jonic textilimport, ohlssons tyger, rosahuset.se, tygdrömmar finns också. Nån gång från tyg.se (om man orkar vänta på paket från Tyskland).

Kommentarer är stängda.